Nej ingen kyrkomässa utan ett SEO-event där vi bedömer varandras projekt och skriver några rader om dem.

Först ut är Tobias som jobbar med en sidan som handlar om Körkortsfrågor. Sidan är en övningssida för dig som ska skaffa körkort och innehåller bland annat körkortsfrågor som man kan öva på. Designen just nu ser lite halvfärdig ut då hela toppmenyn ser ut att vara lite uppslukad av bakgrunden och de där texterna som poppar lite vid hover skulle jag nog byta ut mot att bara ändra färg. Överlag ser det ut som ett lovande projekt och kan nog håva in lite slantar.

En person på SEO-forumet som jag har mycket att lära från är David som bla ligger etta på Google på ordet sökmotoroptimering. Han har skrivit en guide om hur du kan börja med att äga ditt eget varumärke och beskriver på sin blogg hur du ska gå tillväga för att visa Google att denna sida handlar om dig. så vill du bygga upp ditt personliga varumärke på nätet och få bättre exponering i sökresultaten, läs hans blogg!

Michael har även han ställt upp med sin personliga blogg där han skriver lite intressanta tankar kring journalisten Johan Ripås som ska försöka städa upp sitt sökresultat i Google där Alex Schulman legat ohotad etta med ett smått hatiskt inlägg om Johan. vad han har gjort har jag ingen aning om men dokumentären om denna Googlestädning sänds 22:a mars under namnet ”Du är googlad”.

En annan deltagare, Fredrik, har jobbat på en sida om nätdejting som fick mina ögon att börja blöda. Sitens rosa bakgrundsfärg bokstavligen skär igenom hornhinnan, men det kanske är ett taktiskt drag då folk i panik börjar leta efter närmaste knapp som tar bort dem från sidan 😉

En riktigt udda sida är Tores lilla projekt som handlar om någongting så udda som lerduvekastare. Jag har ingen aning om hur han planerar att tjäna pengar på den sidan, men det finns många mindre udda nischer som kan dra in en bra slant då konkurrensen oftast är väldigt låg där och kanske Tore vet något som inte vi andra gör.