Vad är en Länkkatalog? Ett bra exempel på en länkkatalog är Yahoo fast den av de flesta anses vara en sökmotor så fungerar den mer som en länkkatalog än en sökmotor.

Länkkataloger är lite som moderna telefonkataloger på nätet fast enbart för webbsidor. Du kan registrera in webbsida hos dem där du skriver en kortare beskrivning om vad din sida handlar om och vilken inriktning den har. Oftast när du registrerar sidan får du även kategorisera din sida i en eller flera kategorier för att den ska vara sökbar i registret.

Vad är då nyttan med en länkkatalog? Varför ska jag registrera min site där kan man fråga sig.

Som du säkert känner till så räknas länkar på webben lite som röster i Googles ögon. Varje länk till din sida är en röst. Ju fler som länkar till din sida, desto starkare blir den. Detta är förstås extremt förenklat då sökmotoroptimering är mycket mer än så. Men när du har startat en ny webbsida så är det enklaste sättet att få några länkar till sin sida att faktist registrera den i några länkkataloger. Värdet länkarna ger är inte mycket men tillräckligt för att Googles sökspindlar ska hitta din sida och indexera den. Därefter bör ju du självklart börja jobba med att få in lite mer relevanta och starka länkar till din sida.

Ett tips innan du börjar registrera sidan i kataloger är att du faktist har en del innehåll för består den av ett par sidor med några meningar så kanske din sida inte ens blir godkänd.

SvenskaSajter.com – Den ständigt växande länkkatalogen

1000länkar.com - gratis länkkatalog
Sidsamlingen – Länkarkiv och Artikelkatalog


Webbarkiv – Ett SEO vänligt länkarkiv.
Svensk Webbkatalog

Gulnet
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog
Kvalitetskatalog.se