Årets julklapp 2011

detta är inte årets julklapp 2011Kommer du ihåg när du var liten och kände på paketen under granen och försökte gissa dig till vad de innehöll? Jag var expert på att gissa paketinnehåll, men morsan lärde sig och packade in långkallingar i en pappkartong. Gissa besvikelsen när man öppnade ett hårt paket och den visar sig innehålla långkallingar. Ungefär samma känsla skulle jag få idag om det låg ett kuvert under granen som visar sig innehålla en skrapkod till nån site där jag kan kvittera ut en matkasse. Liksom kom igen nu, en matkasse?!?! WTF?!! Vad är det för störd lobbyverksamhet som ligger bakom denna kampanj att årets julklapp 2011 ska vara en matkasse, kanske Lina själv, inte vet jag. Det är ungefär lika spännande som att få en bunt biobiljetter, eller ja varför inte en prenumeration på bingolotter.

 

Årets julklapp 2011 är inte en matkasse

För att kvalificera sig som Årets julklapp bör det ju faktist vara något man blir glad över enligt mina kriterier, en pryl, kanske en surfplatta eller varför inte en ultrabook.

Detta hittar jag när jag letar efter kriterier för årets julklapp

  • Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
  • Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal
  • Produkten ska representera den tid vi lever i

hmm…

 

Årets julklappar senaste åren

1988 Bakmaskin 2000 DVD-spelaren
1989 Videokameran 2001 Verktyget
1990 Woken 2002 Kokboken
1991 CD-spelaren 2003 Mössan
1992 TV-spelet 2004 Den platta tv:n
1993 En doft (parfym) 2005 Ett pokerset
1994 Mobiltelefonen 2006 Ljudboken
1995 CD-skivan 2007 GPS-mottagaren
1996 Internetpaketet 2008 En upplevelse
1997 Det elektroniska husdjuret 2009 Spikmattan
1998 Dataspelet 2010 Surfplattan
1999 Boken 2011 Den färdigpackade matkassen

Jag blir lite stum när jag läser kriterierna och tittar på ovanstående tabell. Nyväckt intresse eller nyhet..

Så 1991 blir cd-spelaren årets julklapp och 4 år senare upptäcker vi att vi kan använda apparaten till att spela cd-skivor med 😉

1999 kan man bara skratta åt…  Äldsta boken vad jag vet är nånstans 600 år f.kr så det var nog ingen nyhet år 1999 och bokläsning har väl gått i vågor genom decennierna. Varför inte utnämna e-boken till 2011 års julklapp. Den representerar ju absolut tiden vi lever i, den är miljövänlig, har extremt högt försäljningsvärde, är väl lite av en nyhet fortfarande och skulle bli en bra uppföljare till förra årets julklapp, då jag anser att bästa användningsområdet för en surfplatta är att just läsa e-böcker.

En annan pryl jag inte ser i listan är Smartphone som borde väl ligga nånstans mellan gps-mottagaren och spikmattan.

Ja, som ni kan se är listan helt åt helvete och starkt influerad av lobbyister för olika tillverkare(vadå konspiration?)

Jag utnämner härmed en gåva till årets juklapp 2011!  Men om du nu ändå tänker envisas med att köpa en matkasse så köp den åt någon som faktist behöver det 🙂

Ja, sluta okynneskonsumera för en stund och skänk en gåva till en välgörenhetsorganisation.

En välgörenhetsgåva har aldrig blivit utnämnd till årets julklapp pga eh,  jag vet inte kriterierna? Vi svenskar har jävligt mycket pengar, ja där sa jag det, och jag vet att du precis som jag har råd att skänka en hundring till ett välgörande ändamål.

DO IT!

 

 

One Response

  1. Cithiel
    14/12/2011

Write a response