Detta används Facebook bluffkonton till

facebook likeAtt på sin hemsida kunna visa upp några tusen Facebook likes inger förtroende och ökar chanserna att besökare klickar på like knappen. Detta känner förstås många internetopportunister till och har skapat business av det. På många webbutvecklingsforum säljs facebooklikes som vilken annan tjänst som helst. Du får 1000 likes från olika Facebookkonton inom 2-3 dagar för 500-1000kr. Du kan oftast identifiera köpta likes när du hamnar på en sida som ser lite halvfärdig ut och/eller har väldigt tunnt med innehåll och den har runt 1000 likes. För detta är det vanligaste paketet som säljs.

Jag har personligen aldrig köpt likes då jag anser att det helt enkelt inte är värt pengarna, men jag har vänner som har gjort och jag kan förstå detta fenomen till viss mån även om det skulle kunna klassas lite som falsk marknadsföring. Om Facebook likes påverkar placeringar i Google tror jag inte på även om det finns vissa som hävdar motsatsen men det caset där jag kan se användning för denna typen av likeköp är för nystartade webshoppar.

Många drar sig för att handla på okända webbshoppar med tanke på hur många skojare det finns där ute, men om sidan har 1000 likes, då måste ju den vara trovärdig i viss mån eller hur?

E24 tog upp fenomenet med Facebook bluffkonton och tydligen ligger antalet bluffkonton på runt 5-6{44242363135064f04d4f029cc7be632ccfb6aed1333cd9d119c20c58bf687d4c}. Så det är bara att inse faktum att överallt där det finns möjlighet att använda sig av gratis marknadsföringsverktyg så finns det en skara människor som kommer att missbruka dem. Ett annat användningsområde för Facebook bluffkonton är att köpa sig en online pojk/flickvän där de lagt upp foto på bluffkontots profil på nån het modell som man sedan kan visa upp för sina andra onlinevänner. Tragiskt? Ja!

Andra artiklar om Facebook i media: DN  SVD

 

No Responses

Write a response