Ett intressant fenomen inom SEO

Jag jobbar med en hel del mindre siter och då blev det naturligt att lära sig en hel del om sökmotoroptimering. Det jag har lärt mig hittills är att det är väldigt svårt att på den svenska marknaden få naturliga länkar. Vad gör man då för att klättra i Googles sökresultat då?

Ja, man ser till att få länkar på artificiell väg naturligtvis.

Är inte det oetiskt och att ”lura” Google och besökare att få inlänkar på artificiell väg? Jo, det kan tyckas. Men det är Google själva som skapat denna förutsättning och röstningssystem på internet dvs varje länk till din site klassas som en röst, värdet på rösten beräknas på hur pass relevant kontext den befinner sig i och hur många andra röster den länkande sidan får.

En idé föddes på forumet där vi kan hjälpas åt att få folk att upptäcka projekten vi jobbar med genom att skriva några rader och bjussa på en länk vilken jag tycker är en utmärkt idé och inte på något sätt oetiskt.

En deltagare i eventet var Plekis. Han har från grunden byggt ett hundcommunity då han själv har ett stort intresse för hundar. Jag gillar siten och den är väldigt användarvänlig och har allt du behöver veta om hundraser.

En annan person som deltog var Jonathan B som driver ett SEO-bolag ser det ut som. Hans sida erbjuder ett s.k onpage seo tool som analyserar din sida ur ett specifikt nyckelordsperspektiv och genererar en analysrapport om hur pass sökmotorvänlig och relevant sidan är till nyckelordet du har nämnt.

Dessa verktyg är mycket bra för en nybörjare att snabbt få koll på lite grundläggande saker när man vill få sin hemsida att synas på google. Jag vill bara påpeka att i slutändan handlar det inte så mycket om onpage och vad du kan göra på din egen sida utan sedan handlar det om länkar, länkar och fler länkar.

No Responses

Write a response