Facebook Sekretessinställningar – Välj din Timeline publik

Jag skulle vilja klarlägga lite saker innan du försöker ge dig på den i princip omöjliga uppgiften att påverka vad andra ser i sina Facebook tickers. För att klargöra lite termer innan, Tickerflödet är det du ser högst upp till höger. Du ser allt vad dina vänner gör och även kommentarer på inlägg skrivna av folk som du inte är vän med, och det är detta folk verkar reagera mest på.

Meddelandet som cirkulerar på FB ser ungefär ut så här:

”Jag vill be dej om en tjänst – håll musklickaren ovanpå mitt namn här, vänta tills boxen dyker upp och håll sen musen ovanpå prenumereralänken. Klicka sen bort kommentarer & gilla-länken.

Jag föredrar att mina kommentarer på vänners statusrader inte blir officiella.
Tack! ♥
Lägg in det här på din statusrad om du inte vill ha ALLT DU GÖR PÅ FB att skrivas till höger så att alla kan se det! 🙂
Jag gör det samma åt dej om du vill det, klicka bara på ”gilla”.”

 

Jag vill påpeka att ingenting har hänt. Det var fullt möjligt att se andra människors aktiviteter innan ändringarna om de inte ändrat sina sekretessinställningar. Nu är den bara mer ”in your face”.

Det enda du påverkar genom att avprenumerera på vänner är vad du själv ser i flödet! Att försöka be alla sina vänner gå in och avaktivera detta är ju rent ut sagt vansinne.

Så här kan du förhindra att andra(folk du inte är vän med)  ser vad du kommenterar på vänners inlägg.
Gå in på privacy settings/Sekretessinställningar (pilen högst upp till höger)

 

Där efter scrollar du ner på sidan tills du ser nedanstående bild


Klicka på redigera inställningar för hur du samverkar med andra

 

På sista bilden kan du se att Facebook blandat ihop språken lite. Välj vilka kan se poster av andra i din Timeline,  klart! 🙂

Då Facebook gör väldigt mycket uppdateringar i sina sekretessinställningar, kan detta kan komma att ändras, och jag kommer att undersöka mer i saken kring alla nya funktioner i Facebook. Tills dess ska denna åtgärd fungera för att inte alla utanför din vänkrets ser vad du skriver på deras statusuppdateringar.

Vill du ha fler bra tips och tricks för hur du hanterar Facebookinställningar och andra nyheter på nätet så prenumerera gärna på min Facebook sida eller rss-flödet.  Denna site är precis i uppstarten men jag hoppas kunna erbjuda kvalitativt och nyttig information för alla som är på något sätt intresserad av internet, datorspel, prylar och e-sport.

Skulle du ha en teknisk fråga så har du nu möjligheten att fråga en nörd om vad som helst

 

3 Responses

 1. Micke L
  25/09/2011
 2. Astrobloggen
  16/02/2012
  • Kim
   16/02/2012

Write a response