Facebook Timeline rullas ut

Efter flera månaders väntan är det äntligen dags för Facebooks timeline att rullas ut till massorna.

Facebook timeline är en ordentlig omdesign av användarnas profilsidor och introducerades första gången på F8 konferensen i september tidigare i år.  Istället för att enbart lista upp alla ens intresseområden och personliga information kan man nu se detaljerad information  om användarnas Facebookliv och man kan även se vad någon hade för sig en specifik tidpunkt.

Ett nytt verktyg i Facebooks timeline är aktivitetsloggen som gör det möjligt för dig att detaljerat ange vad du vill visa i din timeline och du kan även ta fram ”framhävda” inlägg som visas högst upp. Självklart har Facebook även fått kritik för sin nya design bl a har många varit oroliga för att man nu ska mata in ännu mer personlig information och att Facebooks timeline kan bli ett verktyg för illa sinnade människor som vill stjäla personlig information av en för begå brott.

Jag vill påpeka nu innan du aktiverar din timeline att läsa igenom inställningarna ordentligt och se över vad du exponerar för folk som inte är dina vänner. Se även över om det verkligen är värt att exponera info för ”vänners vänner”.

Facebook kommer att köra på en 7 dagars övergångsperiod när du aktiverar din timeline där du kan revya allt i din timeline och bestämma vad som visas där, så tänk på att under den tiden kolla igenom och se över ditt Facebook konto.

Facebook timeline finns idag på Androidmobiler och även Facebooks mobilsida m.facebook.com.

För att aktivera din Facebook timeline kan du besöka denna sida och klicka på aktiveringsknappen.


 

No Responses

Write a response