Google – får jag lov?

På mina mindre projekt riktar jag ofta in mig på smalare sökfraser som ofta består av 2-3 ord och gärna på IDN-domäner(dessa är enklast att hitta) då jag är övertygad om att domännamnets betydelse än idag är starkt. Dessa siter tenderar ganska snabbt att placera sig top 10 endast med hjälp av länkkataloger och nån artikelkatalog här och där.

Senaste månaderna har jag dock upplevt det som förut kallades Googledansen, med i princip alla nya siter jag lanserat. Googledansen myntades för några år sedan och det var oftast nya webbsidor som råkade ut för detta fenomen. Placeringarna hoppade hejvilt från dag till dag för att några veckor senare stabilisera sig.

Google har numera slutat dansa och riktat in sig på något lite mer extremt,  nämligen Google Bungy Jump.

Detta är inget unikt utan har hänt de 5 senaste sidorna jag lanserat detta år.

Vad händer om bungylinan går av?

Ja, vad ska man göra om man inte klättrar tillbaka från fallet?  Detta har inte hänt mig än, och jag vet inte om det beror på min reaktion eller om detta bara är standardbeteende. Jag kollar placeringarna för samtliga mina siter dagligen för att se avvikelser i deras ranking. Det första jag har gjort när en ny webbsida droppar bortom 200 placeringar är att snabbt knåpa ihop ett par undersidor rikligt med innehåll till siten och skjuta några länkar till dem , och sedan har siten efter nån vecka eller två repat sig och verkar ha stabiliserat sig ganska snabbt på den positionen den hade innan eller till och med klättrat lite.

 

 

No Responses

Write a response