hur tar jag bort min facebook ticker

Har sett mycket surr, förbannelser och ilska om Facebooks senaste funktion som går under namnet ticker. Facebook ticker är det lilla nyhetsflödet du ser uppe till höger på Facebooksidan. Nu kommer du säkert bli lite besviken, men Facebook tickern går inte att ta bort för tillfället. Du kan däremot gömma den.

Tickern är ett nyhetsflöde i realtid som visar alla möjliga slags aktiviteter som till exempel statusuppdateringar, vem gillar vad, vem lyssnar på vad osv.

Enligt mig är Tickern malplacerad just nu. Den är för liten för att man ska orka stirra på den för att hålla sig uppdaterad men den är tillräckligt stor för att störa en, då man ser den snurra lite i ögonvrån. Den försvinner dock när du drar ner webbläsarstorleken en bit, men placerar sig då ännu konstigare ovanför dina händelser där man då kan se ungefär 2,5 uppdateringar.

Nu till saken, Hur tar jag bort min Facebook ticker då?

Ja, ok gömma den menar jag ju då 🙂 För att kunna gömma Facebook tickern måste du antingen köra Chrome eller Firefox som webbläsare. Till Internet Explorer användare säger jag bara: ”Dags att uppgradera till en bättre läsare

Här laddar du ner pluginet till Chrome

  • Klicka add to chrome
  • Installera
  • Klart!

Här laddar du ner pluginet till Firefox

  • Klicka add to Firefox
  • Starta om Firefox
  • Klart!

Jag vill bara påpeka att dessa program är plugins och installeras enbart lokalt på din dator dvs Facebook tickern kommer att vara synlig om du loggar in från en dator som inte har något av dessa plugins installerade. Installationen av dessa plugins kommer såklart inte hindra andra från att se sin ticker och dina uppdateringar. Om du är orolig för vad tickern visar då även detta har varit ett hett samtalsämne så har jag skrivit en post om Facebook sekretessinställningar.
Prenumerera gärna på min Facebook sida eller rss-flödet.  Denna site är precis i uppstarten men jag hoppas kunna erbjuda kvalitativt och nyttig information i framtiden för alla som är på något sätt intresserad av internet, prylar och sociala medier.

 

Skulle du ha en teknisk fråga så har du nu möjligheten att fråga en nörd om vad som helst

No Responses

Write a response