Hur tjänar man pengar på datorspelssidor egentligen?

Jag har länge funderat på att kicka igång en sida om datorspel eftersom det är något jag brinner för. Enda problemet med denna nisch är att det är otroligt svårt att tjäna pengar på det. För några år sedan gick det att dra in ganska stora stålar på wow-guld, men den nischen är nog lika sönderspammad som gambling vid det här laget och spelföretagen har lärt sig nu hur man bygger upp en ekonomi i exempelvis MMO-spel som inte utvecklar helt galen inflation när en svart marknad av guldfarmare matar världen med pengar.

Ett sätt vore ju förstås att dundra upp sidor om dataspel och helt enkelt hårdoptimera kring de enstaka, generiska orden som finns. Mitt problem med dessa ord är att gruppen som googlar efter det inte är speciellt köpstarka. De köpstarka gamers där ute vet redan vad de är ute efter och googlar inte på generiska ord.

Jag har köpt på mig några siter  som har gaming som affärsidé men kom på ganska snabbt att de kräver enormt mycket tid med innehåll och mindre tid på funktionalitet vilket är den delen av webbsitebyggandet jag gillar.

En annan nisch inom spel är såklart slotmaskiner som exempelvis Subtopia eller Scarface slot, men där blir det oftast bara att dundra in en fet vägg av relevant text och optimera utav helvete, så själva byggandet av sådana siter är inte så spännande.

Samma sak gäller siter som behandlar ämnet bingo på nätet, inte heller där är det någon spännande skapandeprocess på siterna utan det handlar främst om content och länkar för att driva trafik.

Jag har en liten idé kring en konceptsite som är dataspelsinriktad, blir det något så publicerar jag det här. Tills vidare kan ni läsa mer om att tjäna pengar på internet på min andra blogg.

 

No Responses

Write a response