Nördiga aprilskämt

Då var det 1:a april 2012 och dags att scanna av interwebben och se vad media har hittat på för hyss detta år.

Jag såg i morse en Aftonbladetartikel som jag var säker på var ett skämt. Den handlade om en gubbe som först blev attackerad av en puma för att sedan svinga till puman med en sten och slutligen bli räddad av en björn. (wtf?!!?) Efter en snabb googling visade det sig att storyn rapporterades in för ett par dagar sedan, och kan ju faktist vara sann.

Men åter till dagens ämne, första april:

En av de skönaste svenska artiklarna jag snubblade över är Dagens industris om Apple som ska köpa den grekiska ön Ios (nördhumor på toppnivå 😀 )

Richard Branson ska lansera sin egen valuta för att skaka om reseindustrin.

Komplett.se kör retrostyle och har en helt underbar sida uppe som ger en nostalgikänslor

Christian Rudolf på disruptive.nu har slängt upp en riktigt rolig info graphics om varför entreprenörer får ligga mer än tjänstemän.

Google Chrome har infört multitasking mode, det blir bra snurrigt efter några klick. https://www.google.com/intl/en/chrome/multitask.html

Jag som webbutvecklare blev nästan gråtfärdig av lycka när jag läste detta inlägg tills jag insåg vilken dag det var, Fan ta dem! 😛 http://badassjs.com/post/20294238453/webkit-js-yes-it-has-finally-happened-browser

Ett roligt påskägg jag hittade på Google analytics var en ny ikon jag inte sett där förut. Nu kan du låta Google spela upp din besökarstatistik för dig 🙂

Google analytics piano

 

Även Adwordsteamet har varit i farten och har byggt en minst sagt revolutionerande produkt. Nu kan annonsörer lägga upp teleporteringsannonser som teleporterar användaren till platsen.

 

För er som inte visste det så har Conan O’brien tagit över Mashable.com

 

Adblock(Nej, jag använder inte den, förutom på några utvalda kvällstidningar) visar numera katter istället för annonser.

Adblock cat
Vi avslutar med en trevlig nyhet från Google(vet ej om det var menat som 1:a aprilskämt eftersom den laddades upp 30 mars, men den är rolig )

 

Fler aprilskämt ute i media: DN Aftontrollet SVT SVD

Och lägger till en sista som dök upp nyss i min Timeline. OH NOES! Facebook börjar ta betalt(igen), men bara i västerås denna gång 🙂

 

Om du har hittat några roliga aprilskämt på nätet posta dem gärna i kommentarerna nedan.

No Responses

Write a response