Tips på webbhotell för WordPress

WordPress är bloggplattformen som de flesta bloggarna idag använder, bland annat denna. Enkelheten och det intuitiva gränssnittet i WordPress gör det till ett mycket användarvänligt verktyg även för den otekniske och möjligheten att välja och vraka bland gratis tillägg och teman är anlendingen till WordPress framgång. Så om du ska starta en blogg så är det utan tvekan WordPress du ska köra på. Något som kan vara lite svårare är att välja webbhotell för wordpressinstallationen.

Nu är WordPress inte enbart ett simpelt bloggverktyg som många verkar tro utan erbjuder otroligt flexibla funktioner som går att bygga ut så att det blir ett komplett CMS. Jag kommer att skriva en mer komplett guide till wordpress i en annan post.

WordPress fungerar bra på både Linux och windows vilket innebär att i princip alla webbhotell kan stödja en wordpressinstallation. Många webbhotell har till och med en specialfunktion enbart för WordPress så den kan installeras med ett klick utan att du behöver stöka omkring med ett FTP-program och ladda upp filerna till webbhotellet.  Även om WordPress fungerar på både Windows och Linux brukar Linuxplattform rekommenderas så jag kommer att tipsa om ett par webbhotell som är mycket prisvärda och erbjuder s.k 1 click-install av Worpress.

  • City Network är ett webbhotell som erbjuder en s.k one click installer från kontrollpanelen.
  • Binero är ett annat webbhotell som även de erbjuder ett smärtfritt sätt att installera wordpress

Nu finns det ju mängder med andra webbhotell som erbjuder one click installation av wordpress. Personligen anser jag de två ovan vara bland de bättre på webbhotellmarknaden.

 

No Responses

Write a response